Dragos Damian: Romanii folosesc medicamente scumpe

Romanii utilizeaza in momentul de fata medicamente scumpe in conditiile in care in ultimii trei ani circa 1.500 de medicamente generice au disparut de pe piata locala, a avertizat Dragos Damian, presedintele Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR).

Potrivit lui Damian, medicamentele generice au disparut de pe piata pe fondul cererii scazute, fapt care a afectat partial si producatorii romani de medicamente, nevoiti sa se reorienteze spre alte piete.  De asemenea, una dintre principalele cauze ale scumpirii pietei locale farma o reprezinta prelungirea excesiva a termenelor de plata la care CNAS deconteaza medicamentele vandute de farmacisti. In conditiile in care acestea ajung si la 300 de zile, farmacistii sunt nevoiti sa vanda medicamente scumpe pentru a putea supravietui, a precizat seful APMGR.

Dragos Damian a precizat ca printre medicamentele pentru care nu mai exista cerere pe piata in perioada 2008-2001 s-au numarat si produse farmaceutice oncologice ieftine.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Ziarul Financiar.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply