Concurs de proiecte in domeniul eHealth, lansat de Bayer

Producatorul german de medicamente Bayer a lansat recent un concurs de proiecte in domeniul eHealth. Concursul, aflat la a doua editie, se desfasoara sub denumirea de Acceleratorul Grants4Apps (G4A) si se adreseaza organizatiilor de tip start-up, cu spirit inovator, axate pe sfera IT si a tehnologiei din domeniul sanatatii. Cinci companii de acest tip au fost selectate in 2014, la prima editie a concursului. Cele cinci companii au obtinut spatiu liber de birouri timp de aproximativ 100 de zile la sediul diviziei de produse farmaceutice a Bayer din Berlin. Li s-a oferit, de asemenea, instruire din partea reprezentantilor Bayer HealthCare.Companiile au fost premiate cu 50.000 de euro fiecare pentru a-si dezvolta proiectele.

Aflat la cea de-a doua editie, programul Open Innovation este adresat organizatiilor de tip start-up din intreaga lume, ale caror servicii software, tehnologii si aplicatii au potentialul de a crea valoare pentru medici si pacienti. Potrivit Bayer, ideile de proiecte pot fi trimise in perioada 1 aprilie-31 mai 2015.

“Suntem in cautarea de solutii IT si tehnologie pentru domeniul medical care pot face legatura si pot oferi asistenta pacientilor si medicilor-aplicatii mobile, servicii, dispozitive portabile, dispozitive medicale, software, hardware”, a declarat coordonatorul de proiect dr. Jesus del Valle din cadrul Bayer HealthCare. Orice tehnologie digitala integrata de ultima generatie care sustine conformitatea, diagnoza, controlul tratamentelor sau preventia este binevenita. “Creativitatea nu are limite. Acceleratorul Grants4Apps creeaza un mediu ideal pentru a sustine inovatiile digitale in domeniul sanatatii si reprezinta un exemplu excelent privind angajamentul nostru in ceea ce priveste inovatiile deschise”, a mai spus el.

Termenul final pentru transmiterea cererilor de inscriere este de 31 mai 2015. In luna iunie, un juriu format din experti din cadrul Bayer HealthCare va alege cinci castigatori care vor fi invitati sa petreaca 3,5 luni la sediul diviziei de produse farmaceutice din Berlin, din august pana in decembrie 2015. Pe langa finantare pentru dezvoltarea propriei afaceri, cei aflati la inceput de drum in domeniul afacerilor vor primi spatiu gratuit de lucru, recomandari din partea expertilor si indrumare privind dezvoltarea afacerii, cercetare de piata, planificarea financiara si realizarea de oferte pentru investitori. Formularele de inscriere pentru organizatiile de tip start-up sunt disponibile pe site-ul web Grants4Apps https://www.grants4apps.com/ începând cu 1 aprilie 2015.

Autor: Daria Macovei, Foto: Picasa.com.

Tags:

Leave a Reply