Roche si-a crescut vanzarile cu 4% la nivel global in primele noua luni ale anului

Compania farmaceutica Roche a inregistrat o crestere cu 4% a vanzarilor la nivel global in primele noua luni ale anului in curs, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Producatorul elvetian de medicamente a inregistrat vanzari de 37,5 miliarde de franci elvetieni in primele trei trimestre ale anului, echivalentul a circa 34,6 miliarde de euro.

“Am avut parte de o crestere sustinuta a vanzarilor, atat in divizia de farmaceutice, cat si in cea de diagnostic, datorata produselor noi lansate, in timp ce dezvoltarea de noi produse evolueaza foarte bine. Unul dintre medicamentele noastre de imuno-oncologie, destinat tratamentului cancerului de vezica urinara in stadiu avansat, a inregistrat o performanta deosebita, dupa lansarea sa in luna mai in Statele Unite. Recent, tot in Statele Unite, acelasi medicament a primit aprobare si pentru cel mai frecvent tip de cancer pulmonar. Avand in vedere performanta noastra din acest an, sunt convins ca vom reusi sa ne atingem tintele propuse pentru 2016″, a declarat Severin Schwan, director general Roche.

Vanzarile diviziei de farmaceutice a Roche au crescut cu 4% in primele noua luni ale acestui an, cumuland 29,1 miliarde de franci elvetieni. In Europa, vanzarile diviziei de farmaceutice au inregistrat o crestere cu 5%, iar in SUA au inregistrat o crestere cu 3%. La nivel global, vanzarile diviziei de diagnostic au crescut cu 7%, la 8,4 miliarde de franci elvetieni. In 2016, Roche estimeaza o crestere a vanzarilor de pana in 5%, la o rata de schimb constanta.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Tags:

Leave a Reply