Termeni si conditii

Compania care administreaza site-ul Farm.ro este SC PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE SRL, denumita in continuare PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE, inregistrata la Registrul Comertului cu J40/12542/2010 si avand codul unic de identificare 27836416

Folosirea (vizitarea si/sau rezervarea produselor dorite) acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de utilizare prezentate in cele ce urmeaza. PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE isi rezerva dreptul de a aduce modificari acestor prevederi, fara o notificare prealabila. Cea mai recenta versiune a acestui document poate fi gasita accesand link-ul "Termeni si Conditii" aflat in subsolul paginilor site-ului.


1. Definitii

FARM.ro este site-ul pus la dispozitie utilizatorilor si peste tot in document unde se face referire la site, este vorba de Farm.ro. PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE este detinatorul site-ului Farm.ro, compania care administreaza acest site. Prin FARMACIE denumim generic farmaciile de unde se preiau informatiile despre medicamente, sau alte produse comercializate de farmacii, ce vor fi afisate pe site. Prin CABINET MEDICAL vom desemna generic cabinetele medicale ale caror informatii vor fi afisate in site.


2. Limitarea raspunderii

Textele publicate pe acest site sunt doar cu scop informativ si nu reprezinta un substitut al unui consult medical. Farm.ro recomanda asistenta/consult specializat. Nu va sfatuim sa folositi informatiile de pe acest site pentru auto medicatie, pentru a stabili un diagnostic, sau pentru a prescrie tratament pentru vreo boala. Farm.ro nu isi asuma raspunderea pentru exactitatea informatiilor prezentate. Va recomandam sa cititi cu atentie informatiile de pe ambalajele medicamentelor dupa ce le cumparati, precum si prospectul furnizat de producator. Contactati-va imediat medicul curant/de familie daca banuiti ca aveti o problema medicala. Farm.ro nu isi asuma vreo raspundere legala si medicala pentru textele publicate pe site si nu poate fi facut raspunzator pentru eventualele probleme ce pot apare din folosirea informatiilor de catre utilizatori. Farm.ro nu isi asuma raspunderea cu privire la disponibilitatea/stocul medicamentelor in farmaciile inscrise in sistem. Farm.ro trimite rezervarea catre farmacie dar nu poate garanta ca produsele rezervate vor fi livrate utilizatorului in momentul sosirii sale in farmacie. Responsabilitatea livrarii medicamentelor rezervate cade numai in sarcina farmaciilor inscrise in sistem.

PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE nu raspunde juridic sau contractual fata de consumatori sau alte terte persoane de corectitudinea datelor preluate de la FARMACIE sau de la CABINET si afisate pe site. Intreaga raspundere in ceea ce priveste corectitudinea, exactitatea si actualitatea datelor furnizate si afisate pe site ii revine FARMACIEI ea fiind singura detinatoare a instrumentelor necesare stabilirii acestor elemente. Pentru orice nelamurire sau neconcordanta privind produsele afisate pe site clientul se poate adresa direct FARMACIEI. Acelasi lucru este valabil si in cazul informatiilor preluate de la CABINETELE MEDICALE.

Imaginile publicate pe FARM.ro au titlu de exemplu, iar produsele pot diferi uneori de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.). PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE si furnizorii sai isi rezerva dreptul sa modifice specificatiile si prospectul produselor fara o notificare prealabila. Continutul site-ului (texte, descrieri ale produselor, caracteristici, imagini, simboluri) este alcatuit in colaborare stransa cu reprezentantii FARMACIILOR si a CABINETELOR. Din acest motiv, PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in site-ul FARM.ro, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia noastra de catre reprezentantii FARMACIILOR si CABINETELOR.


3. Drepturi de autor

Intregul continut al site-ului FARM.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date - este proprietatea PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE si a furnizorilor sai (FARMACII si CABINETE MEDICALE) si este aparat de Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE garanteaza tuturor utilizatorilor acces limitat, in interes personal, pe site-ul FARM.ro si nu le confera drepturile de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE fara acordul prealabil scris al acesteia.


4. Limitarea raspunderii cu privire la preturile si stocurile afisate in site
Preturile si informatia de stoc sunt preluate automat de aplicatia site-ului FARM.ro din baza de date a FARMACIILOR, iar pentru neconcordanta dintre informatia afisata pe site si eventualele diferente ce vor apare pe chitanta la cumpararea produselor din FARMACII, PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE nu poate fi facut raspunzator. De asemenea este posibil sa existe discrepante si la nivelul informatiei de stoc, ca unele produse afisate pe site sa nu fie pe stoc la prezentarea utilizatorului in FARMACIE. De aceste diferente este responsabila FARMACIA. PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE nu poate fi facut raspunzator pentru neajunsurile create de FARMACIE prin lipsa produselor din stoc, insa va creea un mecanism de colectare a reclamatiilor utilizatorilor si va prezenta aceste informatii farmaciilor cu scopul de a elimina pe cat posibil neconcordantele dintre informatiile afisate in site si cele din FARMACIE.

5. Limitarea responsabilitatii pentru comentariile utilizatorilor, linkuri catre alte site-uri, server Utilizatorii care viziteaza site-ul FARM.ro pot face comentarii la adresa acestuia si a produselor pe care la ofera, care pot fi publicate pe site dupa o aprobare prealabila. PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE isi rezerva dreptul de a nu publica pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contin virusi, texte vizand diverse campanii de promovare, scrisori in lant, mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.

PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata sa plateasca vreun un fel de despagubiri pentru orice forma de dauna produsa prin astfel de comentarii sau comunicari. In cazul trimiterii unor materiale/documente, altele decat cele legate de procesul de rezervare a unor produse, se considera ca utilizatorul confera societatii PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE si asociatilor acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a le folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum si dreptul de a o distribui oriunde in lume, prin orice mijloc.

Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il transmite pentru a fi publicat pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei persoane. PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE nu isi asuma nici o responsabilitate privind posibilele daune provocate de folosirea continutului acestor comentarii de catre utilizatorii site-ului, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site.

Site-ul FARM.ro este gazduit de serverele unei terte firme. PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari. PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului FARM.ro.

PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se care pot fi accesate prin legaturi de pe site-ul FARM.ro. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.


6. Informatiile cu carater personal
Sunteti de acord ca furnizarea serviciilor sau a produselor prezentate pe FARM.ro sa inceapa imediat dupa indeplinirea tuturor formalitatilor de inregistrare. Informatiile furnizate trebuie sa fie corecte. Optand pentru inregistrare, va obligati sa ne furnizati corect numele, adresa si alte informatii utile. Pentru corectarea sau actualizarea acestor informatii, accesati meniul superior "Login/Contul meu". Prin accesarea contului si utilizarea parolei personale sunteti responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea acestora. PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.


7. Securitatea datelor cu caracter personal

Accesarea FARM.ro implica acceptul utilizatorilor ca datele lor personale sa fie pastrate si prelucrate de PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE. Scopurile prelucrarii acestor date sunt: crearea unei baze de date pentru realizarea de rapoarte statistice, informarea despre promotiiile PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE sau despre orice alte promotii sau activitati desfasurate de PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE prin orice mijloace de comunicare (posta, e-mail, telefon, SMS, etc.). PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti, cu exceptia operatorului de marketing direct (al acestuia). Datele Dumneavoastra personale vor putea fi transmise autoritatilor in drept pentru efectuarea oricaror verificari, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea nu are un caracter limitativ):

1. dreptul de a cere PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE sa va confirme prelucrarea sau nu a datelelor Dumneavoastra personale, in mod gratuit; 2. dreptul de a cere PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001; 3. dreptul de a cere PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor Dumneavoastra personale; 4. dreptul de a cere PHARMEC HEALTHCARE SOFTWARE sa inceteze expedierea de mesaje promotionale.

Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau prin posta, la adresa: Bd. Iuliu Maniu nr.6 Sector 6 Bucuresti, Cod Postal 061102 . FARM.ro foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla sub controlul nostru.

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul FARM.ro, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului FARM.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.


8. Litigii si dispozitii finale
Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe FARM.ro sau de informatiile prezentate pe acest site si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor romanesti de judecata, partile alegand competenta instantelor de pe raza municipiului Bucuresti. Utilizatorul isi asuma in totalitate aceste riscuri odata ce isi exprima acordul fata de acest document.